Fodring af killinger

Som alle hvalpe skal killinger modtage essentielle næringsstoffer for at blive sund. Deres behov afhænger af race, alder og temperament: meget livlige og initiativrige katte har brug for mere energi end de altid sovende og kosede killinger. Selvom det kan se sød ud, skal killinger ikke have abdominal fedtreserver, ribbenene skal altid føles godt til berøring gennem pelsen, og maven skal være tydeligt synlig. For at sikre, at dine hvalpe har den energi og næringsstoffer, de har brug for i den hurtige fase af deres vækst, er det vigtigt, at du giver dem ordentlig ernæring lige fra den første fase af deres udvikling.

Fodring af killingen: hvornår skal man begynde at fodre den?

Efter ca. tre eller fire uger efter fødslen begynder moderkatens mælkeproduktion langsomt at falde: Fra det øjeblik er det nødvendigt gradvist at venne killingen til den nye fodring. Fra den tredje levemåned lever fodrede killinger kun fødevarer der er egnede til deres vækstfase: for gradvist at blive vant til faste fødevarer, skal små portioner introduceres oprindeligt, og hvis de afvises, kan du prøve at bland dem med mælk for at favorisere accept. Procentdelen af ​​mælk blandet med fødevaren reduceres derefter gradvist, så killingen ikke får en for stor mængde energi.

Perioden mellem livets 10. og 12. leveuge

De første par uger repræsenterer på en eller anden måde hvalpens prægningsfase med hensyn til sin kost: dette er grunden til, at sidstnævnte skal være så varieret som muligt på dette tidspunkt. For eksempel er det vigtigt at lade killingen prøve både våde og tørre fødevarer og lejlighedsvis tilbyde noget, der er tilberedt derhjemme, for at forhindre, at hvalpen udelukkende bliver vant til en type mad. Hvis det på et tidspunkt i kattens liv på grund af sundhedsmæssige årsager er nødvendigt at ændre kosten, ville dette trin være lettere. Det må ikke glemmes, at voksende killinger har et større behov for vitaminer og mineraler end voksne katte. En specifik mad af høj kvalitet dækker dette behov fremragende.

Indtil den fjerde måned

I denne fase skal den valgte fodertype tage hensyn til den specifikke anatomi af kattungen i denne periode af dens udvikling: faktisk er fordøjelseskanalen endnu ikke fuldstændig udviklet, og hvalpens appetit er faktisk bemærkelsesværdig. Af denne grund er det vigtigt at tilbyde mange små måltider hele dagen og med regelmæssighed: Grundlæggende skal du allerede holde måltiderne stabile.

Det skal også huskes, at kattens spisevaner i naturen inkluderer forbrug af tyve små måltider hele dagen og endda om natten. Før det går i seng om natten, tilrådes det derfor at give lidt mad til killingen, så han kan spise et måltid, selv om natten.

Fra 4. til 6. måned

Fra den 4. måned kan du skifte til en kattes normale diæt, med mængden af ​​daglig mad, der skal opdeles i 10-20 små daglige måltider. Som nattedyr spiser katte faktisk også om natten. Det mest delikate aspekt er at være i stand til at fodre katten så ofte som muligt uden at risikere, at du spiser for meget. Mindst tre hovedmåltider skal garanteres, inklusive en sent om aftenen. Hvis der er en pause, der er baseret på kroketter, skal disse åbenlyst tælles med i den samlede daglige mængde for ikke at overskride killingenes faktiske krav, især i betragtning af at tørre fødevarer er væsentligt rigere på kalorier end våde. .

Fra den 7. måned

Hvis du vælger en tør / våd blandet diæt, startende fra dette udviklingsstadium, kan du fordele mængden af ​​våd mad på to hovedmåltider, helst den ene om morgenen og den anden om aftenen. For at imødekomme efterspørgslen efter mange små måltider i løbet af dagen kan du på den anden side tilbyde kroketter som en snack, dog dog forudsat at du husker det daglige energiindtag, der faktisk er nødvendigt.

Fodring af killinger: vigtigheden af ​​væsker

Ved at spise en fugtig mad tager katten også væsker. Dog skal du altid efterlade det med frisk, rent vand i ubegrænsede mængder.

På den anden side tolkes mælk godt af killinger, men senere reagerer mange katte på det høje sukkerindhold i denne mad med tarmproblemer. Alternativt kan der tilbydes speciel mælk til katte med nedsat lactoseindhold.

Se på killingerne  i vores butik og læse vores artikler om kattehvalpe: du finder alt hvad du har brug for og masser af forslag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here