De fødevarer ikke korn katte betragtes særligt værdifuldt. Men hvorfor? Kan en kat virkelig undvære korn? Er en kornfri diæt virkelig sundere for katten? Fortsæt med at læse artiklen for at finde ud af, hvilke katte der kan drage fordel af en kornfri diæt, og hvad du skal være forsigtig med, når du vælger disse bestemte fødevarer.

Fodring uden korn til katte: bevæg dig mod den mere naturlige

Vores katte er kødædende af naturen , og de vilde spiser også mere end 10 mus om dagen for at imødekomme deres energibehov. Hvis huskatte ikke var afhængige af os mennesker og havde mulighed for at skaffe mad uafhængigt, ville de helt sikkert spise mus. Heldigvis har deres mestre, veterinærer og producenter af kæledyrfoder i de senere år lært meget og er i stigende grad inspireret af den oprindelige diæt fra forfædrene til huskatte.

I dag bør de fleste katteejere vide, at deres kat især har brug for kød, som giver katten værdifuldt protein og andre essentielle næringsstoffer såsom taurin. Undersøgelser udført i slutningen af ​​1980’erne har vist, at en mangel på denne aminosyre kan forårsage alvorlig hjertesygdom og andre problemer for kattens helbred .

Hvilke næringsstoffer har katte brug for?

En kattes sunde kost skal bestå af mindst to tredjedele af kød. Men hvilke næringsstoffer udgør den resterende tredjedel? Vilde katte spiser hele mus, og et enkelt stykke oksefilet ville ikke være nok til at opfylde deres næringsbehov. Når alt kommer til alt er kattens hovedbytte 70% animalske proteiner, med 23% dyrefedt og ca. 7% rå vegetabilske fibre og kulhydrater, indeholdt i fordøjet form i musens mave, som lever af især af grøntsager. Efter dette eksempel inkluderer en kats sunde diæt omkring 60-70% kød og ca. 20-30% grøntsager og frugter, som integrerer animalsk proteiner med vigtige vitaminer, fibre og kulhydrater. Katte har meget mindre behov for korn, såsom hvede, havre, rug, byg,

Fordøves kornfri mad lettere?

Under hensyntagen til kattens naturlige diæt klarer flere og flere producenter i dag uden korn i deres opskrifter. Når alt kommer til alt er det at være egnet til en kødædende diæt ikke kun kattens tænder, men også dens hele stofskifte. I modsætning til mennesker og urteagtige dyr er deres mave-tarmkanal meget kort. Det er vanskeligt for katten at assimilere de komplekse kulhydrater indeholdt i korn. Et overskud af korn ville overvælde din krop, og ud over at være overvægtigt kan det være årsagen til mange andre lidelser.

Hvornår skal man undvære korn?

Så længe kattens energibehov for det meste dækkes af animalske proteiner, repræsenterer små mængder korn, der underkastes den rigtige forarbejdningsproces, normalt ikke noget problem, og i nogle tilfælde kan det endda vise sig at være gode yderligere energikilder. Som fodring af vilde katte viser, behøver huskatte dog ikke nødvendigvis at inkludere korn i deres diæt.

Hvad angår katte, der allerede har en delikat fordøjelse og lider af mave-tarmproblemer, såsom diarré eller forstoppelse, bør fødevarer, der er vanskelige at fordøje, såsom korn, fjernes fuldstændigt. Vi råder dig også til at give fødevarer uden korn til de følsomme katte, der lider af allergier og intolerancer, for ikke at belaste deres stofskifte yderligere med unødvendige komponenter.

Hvad er kendetegnene ved fødevarer uden kattekorn?

Mad uden korn til katte består normalt mest af rødt kød, hvidt kød, slagteaffald eller fisk med tilsætning af grøntsager og frugt. Derfor er kulhydrater, der er vanskelige at fordøje, såsom dem, der er indeholdt i hvede, havre, rug, byg, hirse, majs og ris. Det er derfor en særlig let mad, og vores kat kan nemt fordøje den. Samtidig indeholder de alle de vigtige næringsstoffer og mineraler til cellevækst, muskeludvikling og sund hud, hår og klør.

Fodring uden korn til katte: forbud mod sukker og tilsætningsstoffer

For mange prøver er fødevarer uden korn endnu mere fordøjelige, men det betyder ikke, at de automatisk er mere værdifulde, set fra et kvalitativt synspunkt, end de fødevarer, de indeholder. Fraværet af korn alene er ikke en garanti for kvalitet, der også bestemmes af brugen af ​​kød og fisk af høj kvalitet og fraværet af sukkerarter og andre tilsætningsstoffer.

Hvis du vil være sikker på at købe kattefoder af høj kvalitet, er det vigtigt at være opmærksom på de næringsværdier, der er beskrevet på etiketten. Brugen af ​​sødestoffer, smagsforstærkere, kunstige smagsstoffer og kemiske konserveringsmidler er ofte en indikation af den lave kvalitet af fødevarer, hvorfra det er godt at holde afstand. En god kattemat har et højt kødindhold, og kød er ikke ment som “dyderivater”. Vores dyr vil sætte pris på den gode smag selv uden sødestoffer, smagsforstærkere og andre tilsætningsstoffer. I denne artikel vil vi præsentere fem kattefoder, der opfylder disse kvalitetskriterier.

Mad uden tør eller fugtig korn? Hvad er de bedste?

De mange producenters kornfrie opskrifter findes både som en våd mad til katte  og som tør mad til katte . Men hvilken variant er bedst for din kat? Grundlæggende har hver type sine fordele og ulemper. En af fordelene ved våde fødevarer er det høje væskeindhold, der hjælper med at imødekomme det daglige behov, selv hos katte, der drikker lidt. Det er bestemt det bedste valg især for de katte, der lider af urinvejssten, forstoppelse eller en nyresygdom. Mange katte foretrækker denne type mad også til dets smag.

Selv en tør mad har imidlertid sine fordele. Det er lettere at administrere, kan opbevares godt og i lang tid, og dets emballage producerer mindre affald. Det er også en mad, der bedre tilfredsstiller kattens naturlige spisevaner, der består af små hyppige måltider snarere end større, mindre hyppige enkeltdele. I modsætning til en våd mad, der kan gå dårligt hurtigere, kan der efterlades en tør mad uden problemer i skålen eller i kroketten,  som katten kan bruge, når han vil. Du kan også skjule en lille del rundt om i huset, så din kat kan blive mættet og samtidig holde aktiv.

Endnu vigtigere end typen er de næringsstoffer, der er indeholdt i fødevaren, som skal tilpasse sig kattens levevilkår og de specifikke fødevarebehov. Det kan derfor være nyttigt at vænne katten til både fødevarer uden fugtigt korn og fødevarer uden tørt korn. På denne måde vil du være i stand til at ændre kattens ernæring i tilfælde af behov og drage fordel af fordelene ved en våd mad eller en tør mad om nødvendigt.

Hvordan man effektivt ændrer ernæring

Hvis du er kommet til den konklusion, at en mad uden korn er det bedste valg for din kat, betyder det ikke, at han er af den samme opfattelse. Når det kommer til ernæring, kan nogle katte være ret stædige, og det er svært at overbevise dem om at prøve noget nyt. Når alt kommer til alt “den, der forlader den gamle vej til den nye, ved hvad han forlader, men ved ikke, hvad han finder”. Det er en holdning, der i naturen har sine fordele, fordi den holder katten væk fra giftige stoffer, som den ikke kender, men det kan være en hindring, når du vil ændre sin diæt. En ansvarlig mester, der sørger for en sund og sund kost til sit dyr, har derfor først og fremmest brug for tålmodighed, udholdenhed og vedholdenhed, før han overbeviser sin kat om at spise en mad uden korn.

Gå altid et skridt ad gangen og skift ikke din kats mad natten over. Oprindeligt kan du f.eks. Tilføje en teskefuld af den nye mad til den, som katten allerede er vant til, og derefter gradvist øge rationen, indtil efter et par dage den nye mad uden korn ikke helt har erstattet den foregående. Alternativt kan du hælde den nye mad i en skål og placere den ved siden af ​​den, der indeholder den mad, som katten er vant til, så han kan smage noget af det, når han har lyst til det. Dette er en metode, der normalt er hurtigere og lettere end den foregående. Du vil se, at din kat med lidt tålmodighed snart vil blive overbevist om kvaliteten af ​​en mad uden korn og vil kunne nyde dens fordele.

Fodring uden korn til katte: opdag sortimentet i vores dyrehandler

Efter en kort tid, der er nødvendig for at vænne sig til det, accepterer katten normalt en kornfri mad uden problemer, da den let kan fordøjes og smager godt takket være det høje kødindhold. Hvis madmærket viser den rigtige blanding af komponenter af god kvalitet, vil din kat have alle de næringsstoffer, der er nødvendige for et langt og sundt liv. Med de produkter, vi præsenterer for dig nu, behøver du ikke at bekymre dig om at supplere din katts diæt med vitaminer eller andre kattefodertilskud. Dette er produkter, der er inspireret af kattens naturlige diæt, hvorved korn udelukkes og adskiller sig ved deres høje indtag af kød. I stedet for at bruge hårdt at fordøje korn, erstattes de af høj kvalitet grøntsager og frugt.

Betydningen af ​​smag!

Et foder uden korn til katte anbefales især til de dyr, der lider af fødeintolerancer, allergier og fordøjelsesproblemer. De fødevarer, vi netop har opført, er kendetegnet ved fraværet af korn og det høje kødindhold og anbefales til alle de ejere, der ønsker at tilbyde deres kat en naturlig diæt, der er egnet til arten. Hvis du er i tvivl, skal du konsultere din dyrlæge og få råd om den mad, der er bedst egnet til din kat liv. Til sidst skal du ikke glemme, at smag har sin betydning, og fødevarer skal naturligvis glæde den. Hvis du er overbevist om kvaliteten af ​​mad uden korn, så lad din kat vælge den, han bedst kan lide.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here