Den napolitanske mastiff

Umiskendelig hoved

Den napolitanske mastiff er meget værdsat af hundeelskere fra hele Europa for sit monumentale udseende forbundet med en serafisk charme. Imidlertid burde de, der vælger en hund af denne race, allerede have fået meget hundeoplevelse og have masser af plads til at kunne avle denne krævende vagthund på den bedste måde.

Imponerende udseende

Oftest indser selv en lægmand straks, at denne hund er medlem af den muskuløse og massive molossiske familie: den tunge og robuste napolitanske mastiff kan nå en maksimal højde på 75 cm ved manken og en voksen mand kan veje op til 70 kg . Hovedet er meget stort, endda kraftfuldt, hvilket fremhæves yderligere af den tunge kæbe og trekantede ører, der klæber til kinderne.

Huden er temmelig løs i hele kroppen og danner folder især på nakken. Den korte og glasagtige pels er meget tæt og kan være grå, sort, brun, falbo og fawn. Alle kapper kan brændes. Selvom hunde af denne race ser ud til at være lidt tunge, langsomme og derfor meget stille, kan de vise sig at have en bemærkelsesværdig beredskab til reflekser.

Romerske forfædre

Den napolitanske mastiff kan prale af et meget langt slægtstræ: det antages, at dets forfader var den romerske Molosso, vagthunden i legionærlejren, som også ledsagede soldaterne på slagmarkerne som en krigshund. Gennem århundreder har det vist sig at være en fremragende hyrdehund i det sydlige Italien, hvor den stadig er udbredt som en vagthund. Siden 1947 er racen opdrættet målrettet, men oprindeligt viste avlen nogle vanskeligheder, som stadig har konsekvenser for den: Flere opdrættere hørte til lave sociale klasser og lægger ikke særlig vægt på beskyttelsen af hundens sundhed .

Endvidere er udseendet af de napolitanske mastiffer i dag stadig relativt ujævnt, da racen stadig er ret ung. I firserne af det tyvende århundrede nåede den napolitanske mastiff toppen af ​​berygtethed i flere europæiske lande, men dette var ikke altid en fordel for racen: mange “opdrættere” annoncerede denne hunds styrke og arbejdede for at få den til at se mere ud ekstraordinær muligt. En endnu mere markant masse og et større antal folder gav den ikke kun et grotesk udseende, men var også årsagen til skade på denne rases sundhed. Desuden, denne markedsført som “antikke panzer”, endte denne hund ofte i de forkerte hænder. Heldigvis i dag er den napolitanske mastiff igen langt fra at være en modehund, avlet kun for sit usædvanlige udseende – men det repræsenterer en race for ægte kendere. I de meget anerkendte Harry Potter-film har en napolitansk mastiff fortryllet skarer af tilskuere, der spiller rollen som den trofaste ledsager af Half-Giant Hagrid: en speciel hund til en speciel mester!

Karakter: beskyttende og selvsikker

Denne imponerende hund er tilstrækkelig med det monumentale aspekt for at holde “uønskede gæster” væk; i tilfælde af fare vil han imidlertid ikke tøve med at forsvare sit hjem effektivt. Dette er en yderligere demonstration af, hvordan en erfaren mester er nødvendig for den napolitanske mastiff: det er nødvendigt at reflektere over den meget territoriale og beskyttende karakter af denne race, inden de beslutter at adoptere en napolitansk mastiff, en modig og uafhængig hund, der handler på lynet, når dens territorium eller kære er truet. Men under det imponerende aspekt er der også en rolig og venlig stor hund, som også kan slå observatøren for hans uigennemtrængelige ro. Han vil altid være loyal og kærlig overfor sin ejer, men med fremmede er han meget forbeholdt, og selv når han møder sine stipendiater forbliver han temmelig løsrevet, hvis ikke fjendtlig; derfor er det meget vigtigt at få ham til at socialisere sig som en hvalp!

Uddannelse er vigtig

Fra det øjeblik, man vælger opdrætter, skal man sørge for, at hvalpen er blevet socialiseret. Faktisk er de første uger i livet afgørende for at definere dens fremtidige adfærd sammenlignet med andre hunde og også overfor mennesker. Hvis du for eksempel vil dyrke din napolitanske mastiff med katte, skal du kigge efter en opdrætter, der allerede vænner sig til hvalpe i nærværelse af katte.

Derefter kan du fortsætte socialiseringsprocessen ved først at lade ham gå på en skole for hvalpe og derefter en skole for hunde, oplevelser, der giver ham mulighed for at lære så mange hunde som muligt at kende til andre racer. Således bliver din første lille sociale Mastiff en socialt kompatibel ledsager. Hvis en napolitansk mastiff vokser op med en anden hund, når han først bliver voksen, vil han normalt komme godt overens med ham. Prøv at være meget korrekt og konsistent fra starten af ​​at uddanne ham, fordi denne stolte hund kun vil genkende dig som en pakkeleder, hvis du opfører dig som sådan.

Opdræt som den første form for forebyggelse

For den ikke altid korrekte måde, hvorpå den napolitanske mastiff opdrættes i de første leveår, antages det ofte, at hundene af denne race er disponeret over forstyrrelser i det motoriske apparat: det har en tendens til at lide af hoftedysplasi hos hunden , dysplasi hos albue og gigt. Øjeproblemer kan også opstå. Hvis du er interesseret i at købe en napolitansk mastiff, skal du kontakte seriøse opdrættere, der er kendetegnet ved den opmærksomhed, de lægger på forebyggelse af mulige sygdomme, og som for deres avls- og reproduktionsprogrammer kun vælger dyr, som fravær af fælles problemer.

På grund af den løse hud, er hunde af denne race tilbøjelige til hudinfektioner, som du dog kan forhindre ved at være nøje opmærksom på hundehygiejne . Sørg for, at din Mastiff aldrig udsættes for for intens kulde eller overdreven varme, fordi den kan bære så ekstreme forhold. Hvis du er opmærksom på hans behov, kan denne muskuløse kæmpe nå ti år.

Foder en napolitansk mastiff

Det er klart, at en hund i denne størrelse har brug for en stor mængde mad af første kvalitet. Denne temmelig indlysende ting skal tages med i betragtning af enhver potentiel ejer, da fodring af en napolitansk mastiff på en passende måde indebærer udgifter, der ikke bør undervurderes. Kvaliteten af ​​mad er afgørende for et langt og sundt liv. Det foretrækkes at vælge mad til store hunde, hvoraf der også findes en variant til hvalpe, så du vil sørge for, at hunden får nøjagtigt de næringsstoffer, den har brug for i henhold til dens størrelse og alder.

Derudover er fødevarer til store hvalpe designet til at forhindre, at den unge hund vokser for hurtigt, da dette kan skade muskuloskeletalsystemet. Kvalitetsfødevarer er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​kød øverst på listen over ingredienser. Som alle andre hunde, der tilhører store racer, er den napolitanske mastiff også udsat for risikoen for gastrisk torsion. Det tilrådes at opdele den daglige rationering i flere måltider og give ham øjeblikke af ro for at minimere risikoen for gastrisk torsion.

Sådan holder du en napolitansk mastiff optaget

Den foretrukne besættelse af den napolitanske mastiff er kontrollen med territoriet, så du bør tilbyde det chancen for at tage sig af det. I haven skulle der være nogle skraverede områder, da hundene af denne race ikke tåler varmebølgen meget godt. Derudover skal området være indhegnet korrekt, da dets stærke beskyttende instinkt betyder, at Mastiffen ikke stopper foran noget, ikke engang postbudet eller andre besøgende. Husk, at en hund i denne størrelse ofte skræmmer folk og ikke glemmer det, selv under daglige vandreture.

Mastiffen deltager villigt i ture, selvom det ikke er en særlig sportshund. Med ordentlig træning kan en voksen napolitansk mastiff ledsage dig, mens du jogger eller på korte cykelture, men du bliver nødt til at tilpasse sig dets hastighed. Nogle Mastiffs overvejer også lejlighedsvis at svømme. Hvis du tager højde for den stædige karakter af hundene af denne race, og du vil have meget tålmodighed, vil du også kunne lade din Mastiff følge en træningshundtræning.

En hund til kendere

Denne selvsikker hund er god for dem, der allerede har erfaring inden for cynologi, og for dem, der er i stand til at give den napolitanske Mastin en kærlig, men fast og konsekvent guide. Kun på denne måde accepterer den napolitanske mastiff dig som pakkeleder. Det er ikke en hunderase, der er egnet til at bo i en lejlighed, især i en bylejlighed, fordi den som “værge” har brug for et territorium for at holde øje med. Hvis du leder efter en ledsager til at udføre alle dine ordrer, der svæver med din hale, er denne race ikke noget for dig. Denne hund med en stærk personlighed giver aldrig unødvendigt en pind til dig, men udfører kun de opgaver, der giver mening for ham.

Under alle omstændigheder er den napolitanske mastiff ikke blandt de hundeacer, der er egnede til familien , fordi den værdsætter meget mere en enkelt referenceperson end flokken. At få det til at vokse i et hus med små børn anbefales ikke helt, og hvis dette sker, skal samspillet mellem hunden og barnet altid overvåges. Imidlertid kan en napolitansk mastiff, der har socialiseret sig tilstrækkeligt som en hvalp, meget vel få venner med børn. Så snart du begynder alvorligt at overveje muligheden for at vedtage en napolitansk mastiff, skal du først kontrollere, om der tilfældigt i din region at have denne type hund indebærer særlige administrative byrder.

Forbered dig på hundens ankomst

Inden din napolitanske mastiff ankommer hjem, kan du allerede organisere alt for at tilbyde det et behageligt hjem. Hvis du allerede har erfaring med hunde, vil du uden tvivl vide, hvilket basistilbehør der skal købes.

Ved at foretage køb skal du tage højde for den fremtidige størrelse på din nye værelseskammerat. Mens smæk og krave genkøbes senere, for tæpper, kurve og bærere til bilture, kan du allerede orientere dig efter størrelsen på den voksne hund. De mest passende skåle er dem med justerbar højde, som også giver hunden mulighed for at spise og drikke komfortabelt. Selv en skål til glupske hunde kan være nyttigt for at undgå en mulig vridning af maven.

Vælg inden din ankomst, hvem der skal tage sig af ham, hvis du ikke kunne gøre det på grund af en sygdom eller i din ferie.

For eksempel, hvis du vælger en vandreferie, kan du også tage den med dig, for i dag er der adskillige hoteller og sommerhuse, hvor hunde er velkomne.

I tilfælde af at din hund skal bo derhjemme, hvilket til nogle destinationer helt sikkert er det bedste valg, har du brug for en erfaren hundepasser, der kender særegenhederne i denne race. Før du køber en hvalp, tilrådes det, især hvis du vælger en sådan monumental race, at beregne de fremtidige periodiske udgifter: kvalitetsfødevarer til en så stor hund koster deres omkostninger, og der skal også planlægges regelmæssige veterinærbesøg.

Hvor kan jeg finde min napolitanske mastiff?

Hvis du leder efter en hvalp fra Neapolitan Mastiff, skal du bestemt gå til en seriøs opdrætter og medlem af en forening, som har sat de bedste betingelser for et sundt og lykkeligt liv, som din fremtidige hund vil sætte pris på ved siden af ​​dig. I denne forstand består hovedantagelsen, der går forud for fødslen af ​​hunden, i valget af sunde forældre med en stabil karakter.

Derefter vokser hvalpen, indtil den når otte uger, hos den opdrætter, der danner den og får den til at socialisere sig. Når han ankommer til sit nye hjem, vil han være blevet aformet flere gange, identificeret med en mikrochip og endda med et pas. Nu findes de napolitanske Mastiff-gårde overalt, men du er måske stadig nødt til at gå lidt for at finde den rigtige avl og dine drømmes hvalp. Bliv ikke afskrækket af rejsen, og før du vælger, kan du chatte roligt med opdrætteren for at informere dig om de forebyggende sundhedsforanstaltninger, der er truffet, og den pågældende hundes art. En erfaren opdrætter fortæller dig, om den napolitanske mastiff er velegnet til dig og din livsstil. Det vil også stille dig et par spørgsmål, og du skal give alle de ønskede oplysninger,

Hvem vil dele deres hjem med en voksen napolitansk mastiff, det er svært at støde på en sådan hund på en kennel i nærheden, da eksemplerne på denne race ikke er så mange. Det er dog værd at tage en tur til det lokale husly, hvor lignende hunde kan være til stede på jagt efter et hus, og som man kunne blive forelsket i ved første øjekast. Ellers repræsenterer de specialiserede foreninger i Molossi også et godt referencepunkt, fordi de ofte arbejder hårdt for at skaffe voksne hunde. Der er også foreninger, der beskæftiger sig med hunde i vanskeligheder, herunder Molossi.

De dyr, der leveres af disse foreninger, lever ofte stadig hos deres ejere, der af de mest forskellige måder skal adskille dem eller fra plejefamilier. Prøv at få detaljerede oplysninger om antecedents og hundens art, og besøg dem, inden du træffer en endelig beslutning, for at sikre dig, at du sammen kan danne et rigtigt team.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here