Socialiseringen af ​​hvalpen

En blanding af fasthed og tilfredshed

Hunden er af natur et socialt dyr, der lever i en pakke. Med andre ord er det meget vigtigt, at hvalpen straks anerkender en social konstruktion i familien og klare regler, der skal følges. Når du giver kommandoer, er lydstyrken ikke så vigtig som tonetonen. Stemmekommandoer skal være korte og kortfattede og altid ledsages af klare gestussignaler, og det tilrådes altid at bruge den samme kombination af ord og bevægelser. Som ny ejer af en hund kan du således pålægge din autoritet, selv når det bliver særlig vanskeligt at modstå en hvalpes søde øjne!

Læg grundlaget for hvalpeundervisning

Begynd fra første dag med at praktisere de grundlæggende kommandoer med din hvalp, såsom “siddende”, “kom”, “forlade” og “nej”, uden at kræve for meget fra din hund. Tre sessioner om dagen på fem minutter hver, afsluttet med masser af kos og spil, er mere end nok. På trods af de korte sessioner er det vigtigt, at øvelserne aldrig afbrydes uden at være gennemført med succes. Du bliver nødt til at rose og belønne din hvalp hver gang en øvelse udføres korrekt. Nedenfor beskriver vi de individuelle udviklingsfaser, som hvalpen gennemgår under dens vækst.

10 th -12 th uge: fase af hvalpen socialisering

Indtil nu har hvalpene fået alt, men nu er scenen ankommet, hvor de også bliver skældet af voksne dyr. Det er faktisk i denne fase, at de ældre hunde bekræfter deres overherredømme over hvalpe og viser, at der er grænser, der skal respekteres. Ikke alt, der omgiver en hvalp, skal automatisk knebles. I denne fase dedikerer han ikke mere end et kvarter til at træne din hund og belønne ham, når hans adfærd er korrekt.

13 th -16 th uge: fase af overlegenhed klassifikation

Hvis hvalpen stadig boede i en pakke, oprettes en hierarkisk rækkefølge blandt medlemmerne. Imidlertid opnås dominans ikke med magt. Som en del af en “menneskelig” pakke, vil hvalpen forsøge at pålægge sig selv ved at udfordre din autoritet til at forstå dens plads i hierarkiet i den menneskelige familie. På dette tidspunkt, ligesom et barn på få år, vil han forsøge at gå ud over grænserne. Du skal altid huske, at du er pakkeleder. Så du kan ikke blinde øje, hvis din hund ikke lader dig sidde i sofaen. Gå altid først gennem dørene og tag lejlighedsvis skålen væk fra din hvalp, hold den et par øjeblik i din hånd og foregiv at undersøge dens indhold og give den tilbage. Det er vigtigt at vise fasthed og ikke lade dyret overskride visse grænser. Ved at gøre det,

17 th -24 th uge: under ” flyvning “

I denne periode begynder hunden at forstå miljøet der omgiver den og husker dens dynamik. Det er tid til at udforske, hvad der allerede er lært. Hvis det endvidere er sandt, at hvalpen straks skal møde andre hunde og socialisere sig så meget som muligt, er det på dette tidspunkt meget vigtigt at lade ham interagere med sine kammerater, så han kan lære at udvikle de sociale færdigheder, der er typiske for hundeverdenen. Til dette formål er der mange skoler for hvalpe og hundegrupper, der tilbyder den såkaldte hvalpeklasse , eller klasser for socialisering og leg mellem hvalpe, hvis mål er at forme og styrke hvalpens socialisering. Også ved at deltage i en hvalpeklassehar du mulighed for at modtage råd og svar på alle dine spørgsmål om hundens vækst og uddannelse fra kvalificeret personale . Den hvalpeklassen har høje omkostninger og udgør en glimrende mulighed for at tilbyde hvalpen sammenkomster med andre. Mellem den femte og den sjette måned i livet bliver hunden mere uafhængig og skal ledes fast gennem puberteten.

6 º -12 º måned: pubertetsfase

I denne livsfase opfører hunden sig som en teenager og antager modsatte holdninger. Din hvalp vil være rastløs og ulydig og vil altid prøve at stille spørgsmålstegn ved din rolle som pakkeleder. Lad ham ikke grumle nu for at forsvare sin skål eller for at skræmme dig, fordi han vil have nogle bordbider. Få dem til at forstå med absolut fasthed, at de tidligere etablerede regler stadig er gyldige. Sæt straks en stopper for disse dominerende hundeatfærd . Cirka fra den syvende måned i livet manifesteres hundens første varme i kvinden , mens hanen begynder at markere territoriet ved at hæve poten og urinere i hvert hjørne. I øjeblikket bliver din hvalp langsomt voksen.

Hvalpesocialisering: uddanne det med støtte fra brancheeksperter

Hvis du støder på problemer med hvalpens socialisering eller foretrækker at vie dig selv til hunden på et gruppekurs, anbefaler vi, at du deltager i et såkaldt grunduddannelseskursus. Disse kurser tilbydes nu af næsten alle hundegrupper og sammenslutninger af de vigtigste hunderacer og er rettet mod alle hunde, blandet race og blandet race. Prøv at bede om information fra den nærmeste hundeklubforening. Mange kenneler tilbyder også kurser, hvor din hund vil blive undervist i at blive en høflig og pålidelig ledsager.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here