For katten føler sig tryg ved brugen af katten toilet og acceptere, skal du have den grundlæggende udstyr i kuldet. Med denne artikel lærer du mere om de forskellige typer kattedyr , deres styrker og kritiske aspekter.

Hvorfor er det vigtigt at vælge kattedyr?

Først er det vigtigt at forstå, hvorfor valg af kuldbakken faktisk er et relevant problem. Hvis han bor i det fri, graver katten med poterne en slags brønd i jorden eller i sandet, han krøjer sig på dette hulrum for at gøre hans behov, så snusede han dråberne og begraver dem derefter. Kuldet tilskynder til denne naturlige opførsel: det har faktisk den rette konsistens, så katten kan grave og begrave sin gødning.

De vigtigste træk ved strøelse

Mineralsengetøj – ikke-agglomererende

Det ikke-agglomererende siliciumkuld er den første type kuld, der optrådte på markedet for mange år siden, første gang i 1947: Indtil da blev det for det meste brugt sand som den første version. Denne type mineralbaseret kuld er sammensat af lermineraler: Den er kendetegnet ved, at den absorberer væsker godt, selvom urinen forbliver i toilettet sammen med de sandede granuler og kun kattens fæces kan fjernes. Så denne type kuld skal ofte ændres. Et andet problem med mineralkuld er, at det skaber noget støv, når katten graver med benene. Støv kan være et problem for sarte katte med åndedrætsbesvær. I dette tilfælde er det vigtigt at købe et produkt med en lav støvrester.

Mineralkuld – agglomerering

De klassiske sammenklumpede kuld består også af mineralsk strøelse. Bentonit bruges, en type lermateriale, der smelter ved kontakt med væsker. På denne måde inkorporeres kattens urin og kan fjernes med skovlen. Toilettet udsender mindre lugt, fordi de brugte dele af affald let kan fjernes fra tid til anden.

Der er forskellige konsistenser og typer af klumper, der findes på markedet, med forskellige kornstørrelser, for eksempel eller med tilsætning af aktivt kul eller parfume. Kuldet kan bruges længere, indtil der er behov for en fuldstændig ændring: selv i dette tilfælde er der tilstedeværelse af støv, hvilket kan føre til åndedrætsproblemer hos følsomme katte. I dette tilfælde er det nødvendigt på købstidspunktet at være opmærksom for at vælge et produkt med lavt støvrester .

Silicon sengetøj

Den grundlæggende komponent i silicium sengetøj er siliciumgel, et materiale med et andet indhold, selv i de små poser, som vi finder, når vi sendes elektroniske eller lignende enheder, for at beskytte varerne mod fugtighed. Dette skyldes, at siliciumgel absorberer fugt, og at silikatkuld derfor også absorberer væsken godt.

Dets særegenhed er som følger: de lugtintensive stoffer absorberes, men væsken kan fordampe igen. Derfor forbliver kattedyret tørt og har ingen lugt, selvom urinen forbliver i kassen, kan den ikke fjernes. Sammenlignet med mineral sengetøj frigiver silicium sengetøj et lavt støvindhold. Imidlertid har mange katte brug for nogen tid på at vænne sig til denne usædvanlige konsistens. Perler er ret hårde, og når de skraber, producerer de en usædvanlig rasling. Fordi katte i naturen foretrækker overflader som sand eller jord til at gøre deres behov, imødekommer denne type sandkasse kun kattens naturlige præferencer, så den er ikke godt accepteret af alle.

Vegetabilske kuld

Den Førne er den strøelse til katte mere miljøvenlig variant i absolut som fra vedvarende energikilder. Naturlige materialer bruges, såsom vegetabilske fibre, træ eller majs kerner. Vegetabilsk affald er bionedbrydeligt og komposterbart. Mange sorter kan også let bortskaffes gennem toilettet, da de opløses som toiletpapir i vandet og medfører ingen spildevandsrensningsanlæg. Det plantebaserede kattedyr er tilgængeligt i en agglomererende eller ikke-agglomererende absorberende version. Da vegetabilsk affald ofte består af industriaffald, kan det indeholde tilsætningsstoffer som lim.

I sidste ende beslutter katten!

Som katteejer kan du have dine kattepudsepræferencer, men til sidst er det katten, der beslutter, om han vil acceptere en kuldeboks for at føle sig godt tilpas med det.

Et nyttigt tilbehør

For at kuldet hele tiden skal være rent, skal du bruge en hygiejnisk palle. For at vælge den rigtige skal du overveje størrelsen på småsten i sandkassen, som ikke må være i stand til at passere gennem spalterne og hullerne i skovlen. I vores dyrebutik finder du et bredt udvalg af hygiejnepaller . Praktiske bortskaffelsessystemer for affald findes også for at holde lugt væk . Dette eliminerer den irriterende daglige fjernelse af fæces fra kuldet, uden at dette har en ubehagelig lugt. For at bekæmpe ubehagelige lugte findes der også forskellige kulddeodoranter , som skal blandes med kattedyr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here